Friday, December 13, 2013

Cara memohon sijil lahir dan passport bagi anak yang baru lahir di Dubai

Assalamualaikum dan salam sejahtera...
Entry kali ni Kay nak kongsikan pengalaman buat passport Ayshah Bella..

Harap perkongsian ini dapat membantu terutamanya bagi rakan rakan yang bakal melahirkan anak di Dubbay!!

Cara memohon sijil kelahiran

Ok..lepas bersalin di medCare hospital, sebelum keluar dari hospital, akan ada staff hospital datang ke bilik dan suruh kita isi form untuk buat pendaftaran anak.
Lepas isi borang tu (Birth Notification), kita bawak ke Al Baraha Hospital. Preventive Medicine punya bangunan.
Selain dari Birth Notification yang dikeluarkan oleh MedCare, dokumen yang diperlukan ialah salinan passport ibu bapa beserta salinan residence visa, dan juga surat/ sijil  nikah ibubapa yang telah di alih ke bahasa Arab.

Pihak hospital akan keluarkan sijil lahir dalam bahasa arab. Tapi kita nak di alih ke bahasa inggeris. Untuk itu kita kena pergi ke pusat servis yang terletak di kawasan yang berdekatan dengan bangunan Preventive Medicine. Selepas mendapat sijil lahir dalam bahasa arab dan sijil lahir yang telah dialih bahasa, kedua-duanya akan di stamp oleh kakitangan kesihatan Dubai. Kos bagi sijil lahir dalam bahasa arab dalam 300 dirham. Manakala kos untuk alih ke bahasa Inggeris dalam 30 dirham.

Nota penting:
  • Pembayaran untuk sijil kelahiran dalam bahasa Arab perlu dilakukan menerusi kad kredit. Pembayaran secara tunai tidak diterima.

  • Sijil lahir yang telah dialih ke bahasa Inggeris merupakan requirement bagi memohon passport dan MyKid Malaysia.

 Cara memohon passport

Dokumen yang diperlukan ialah
  1. salinan passport ibu bapa, 
  2. salinan kad pengenalan ibubapa, 
  3. salinan sijil nikah (dalam jawi, bukan yang dialih ke Bahasa Arab)
  4. salinan surat beranak anak yang telah dialih ke bahasa Inggeris.
Bayaran yang dikenakan ialah 245 dirham.
Tapi kalau kita nak gunakan perkhidmatan courier, perlu tambah 60 dirham. makanya kita akan dapat passport dalam masa 1 bulan.

Nota penting:

  • Kalau tak tambah 60 dirham pun tak mengapa..tapi lambat la sikit dapat passport. Iaitu dalam jangkamasa 3bulan.
  • Waktu untuk membuat passport di Consulate General Malaysia yang terletak di Al Mankhool ialah 830 pagi hingga 330 petang. Jadi pastikan datang pada waktu tersebut.
Sekian terima kasih.

Walid datang untuk buat passport Ayshah pada waktu lunch hour. Dalam pukul 1 tengahari

Alhamdulillah Khadeejah Bella berkelakuan baik. Semasa kami sedang sibuk, dia duduk di stroller.
Al Baraha Hospital ialah hospital kerajaan...

Untuk buat sijil lahir, perlu ke bangunan Duabi Med. District Preventive Med.

Thursday, December 12, 2013

Pengalaman ambil gambar passport Ayshah Bella

Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Entry kali ni Kay nak kongsikan pengalaman membawa Ayshah Bella untuk ambil gambar passport.
Agak mencabar juga sebab Ayshah berusia 6 hari. Kami kena ambil gambar sebelum hari ketujuh sebab pada hari ketujuh kami nak cukur rambutt Ayshah.
Sebagai ibubapa kita wajib menunaikan hak anak-anak yang baru lahir antaranya mencukur rambut dan akikah.
Haa..cakap pasal akikah, kami membuat akikah untuk Ayshah Bella di kampung di Kuala Kangsar. Sama juga seperti akikah Khadeejah Bella. Kami buat dikampung Kuala Kangsar.
Bukan apa..Opah kata elok la buat dikampung sebab ada saudara mara. Yang makan pun saudara mara dan saudara mara juga yang bergotong royong untuk memasak dan sebagainya.
Kay ikut kan saja. Betul juga cakap Opah. Pada pendapat Kay pula, bila Kay buat akikah di kampung, maka orang kampung ada juga aktiviti untuk dibuat.

Eh..melalut pulak ke akikah..

So enjoy the pics!

Sekian terima kasih.
Cabaran pertama ialah nak kejutkan Ayshah Bella dari tidur. Memandangkan dia ada kuning, maka asyik tidur je la. Dalam 15 minit juga nak kejutkan dia bangun tidur. Alhamdulillah..bangun juga. Kita kena bangunkan dia sebab nak ambil gambar passport kena buka mata. Tak boleh mata tertutup. Bila dah bangun, Walid hayun-hayun sikit supaya Ayshah tak nangis dan supaya mata terbuka. Alhamdulillah semua nya berjalan lancar. Diam tak diam, proses nak ambil gambar passport ni mengambil masa 1 jam juga termasuk proses mengedit background passport. Untuk 12 keping gambar berharga 35 dirham. Kami lupa nak minta softcopy. Mungkin kami akan ke kedai tu semula untuk ambil/beli softcopy.

Alhamdulillah..Semasa proses kami nak bangunkan Ayshah Bella, si kakak Khadeejah Bella tak buat hal. Dia duduk diam je kat stroller. Bila semua dah selesai, baru Kay buka ikatan di stroller dan bagi dia berjalan disekitar kedai. Walid pun layan kan Khadeejah Bella sementara Kay nenekan Ayshah Bella. Apa apapun Kay bersyukur sebab so far, Khadeejah Bella tak dengki dengan adik. Bila Kay tengah layan adik, Kay akan beritahu Khadeejah, ummi layan adik dulu, nanti lepas ni ummi layan kakak dan Khadeejah Bella faham!!GOOD!!




Wednesday, December 11, 2013

Disebalik pemilihan nama Ayshah Bella

Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Entry kali ni Kay nak kongsikan mengapa kami memberikan nama Ayshah Bella Bt Khanif.
Sebenarnya L:au Kong yang pilih nama Ayshah. Memandangkan Kay ada dengar ceramah Ustaz Azhar Idrus, siapakah yang sebaik-baiknya memberikan nama anak, jawapannya ialah si bapa.
Tapi akali si ibu ada nama yang baik maknanya, maka boleh la gunakan nama yang ibu berikan. Jadi disini, Kay malas nak macam-macam, sama juga seperti Khadeejah Bella, Lau Kong yang pilih nama Khadeejah..
Maka Kay ikut la sahaja..

Berkenaan dengan Bella..Macam mana kami terlintas nak letak nama Bella ialah..
Begini ceritanya... Nama atok ialah Mohammad Bell..macam mana boleh ada nama Bell ialah..Atok mempunyai bapa angkat yang berasa; dari Spain.. Nak dijadikan cerita, bapa angkat tu nak bawa Atok balik ke Spain. Tapi bapa kepada Atok tak benarkan. Disebabkan tak boleh dibawa ke Spain, maka bapa angkat Atok suruh ambil nama Bell dan diletakkan pada nama Atok...

Jadi kami mengambil keputusan untuk setiap nama anak perempuan kami, mesti diletakkan Bella di hujung nama..dan bagi anak lelaki, kami akan letakkan Bell dihujung nama..
Kalau tak silap nama Ustaz Don Daniyal pun, nama Don tu memang di letakkan sebagai petunjuk keluarga. Don untuk anak lelaki dan Donna untuk anak perempuan. Kalau tak silap la sebab Kay ada dengar ceramah kat youTube.

Berkaitan dengan ejaan Ayshah pula, kenapa kami tak pilih untuk eja Ai sebaliknya memilih Ay..Itu pilihan Lau Kong..Kay ikutkan saja..
Lagipun bior la lain dari yang lain..hahahha..
Pada pendapay Kay, kiranya kita nak ikut la ejaan macam Aye Aye Captain!!

Sekian terima kasih.

p/s Ciao Bella (in italian bermaksud Hello and/or Goodbye Beautiful)

Ayshah Bella Bt Khanif

Ayshah Bella's Story

Assalamualaiakum dan salam sejahtera...
Hihii..Hari ni bersamaan dengan 7 Safar 1435 genap Ayshah Bella Bt Khanif berusia seminggu..
So Kay nak berkomgsikan cerita melahirkan Ayshah Bella..Kalau simpan lama-lama takut tak ada mood nak tulis..hahaha..
Ok Kay akan tulis ikut kronologi..

Sebelum itu Kay nak beritahu la, Kay pilih untuk di induce sebab sebelum ni dengan Khadeejah Bella pun Kay induce. Kali ni Kay mintak induce sebab tak confident nak tunggu pecah air ketuban kat rumah dan sebagainya baru nak pergi ke hospital. Lagi pun Kay tengok Ayshah Bella tu relax je kat dalam. Macam tak nak keluar jer. Walaumacam mana pun, Ayshah Bella dah full term. So memang patut la induce. Lagi pun Kay tak nak susahkan Lau Kong sebab Lau Kong bekerja. Bila di induce, maka kita dapat bersiap sedia mentally dan physically..chewahh... Alhamdulillah, sepanjang nak tunggu tarikh di induce, cuti selama 1 minggu sempena Dubai menang untuk menjadi tuan rumah bagi EXPO 2020 dan juga cuti sempena National Day yang jatuh pada 2 December 2013.

Feel free to read..

2 December 2013
  • Lepas solat Isya' kami (Atok dan Nenek ikut sekali) bergerak ke MedCare Hospital. Sepatutnya masuk ward pukul 1030 malam. Tapi Kay datang awal lepas Isya' dalam pukul 8 malam.
  • Dalam perjalanan nak ke MedCare, kami singgah di Satwa Falcon untuk beli Shawerma untuk Khadeejah Bella. Sebab dia tak makan nasi lagi.
  • 830malam kami sampai di MedCare dan terus ke cashier/ Billing Department untuk urusan pendaftaran sebelum dapat masuk ke ward. Nasib baik datang awal sebab ada masalah sedikit (pihak Ob/ Gynea tak hantar documentation ke company untuk tujuan pembayaran. Tapi Alhamdulillah dipermudahkan. Jadi kami tunggu staff di wad untuk ambil kami di lobby.
  • 900malam staff datang dan bawa Kay ke bilik yang berkongsi 4 orang tapi ada divider la..hihihi..Bilik tu kecil je. Ada katil dan 1 kerusi. 
  • Nurse bertugas bernam Hersheys (mana nama coklat plak..) datang dan ambil info seperti agama, warganegara, allergies to any medication, family history dan any operation done before.
  • Kay ditempatkan di bilik nomber 207A.
  • 921malam lepas buang air kecing, ready for CTG. Kemudian diberi tag nama yang dipasangkan pada tangan.
  • 1001malam, dah siap buat CTG dan nurse datang untuk ambil kertas untuk di berikan pada residence doctor. 
  • 1031malam, residence doctor, Dr Sonia datang dan buat sweeping yang juga bertujuan untuk introduce contraction.
  • Nenek ambil Khadeejah Bella untuk dibawa pulang ke rumah sebab Kay akan bersalin besok hari iaitu 3 December 2013. Haa..ni lah saat yang Kay rasa sedih sebab kali pertama berpisah dengan Khadeejah Bella. Memang sedih sangat. Khadeejah Bella pun menjerit dan meraung-raung macam kena dera bila Lau Kong dan Nenek bawak masuk kereta.
  • Kay kene rehat tapi Kay tak boleh tidur sebab terkenangkan Khadeejah Bella kat rumah. Bila Kay telefon rumah, bila Khadeejah Bella dengar suara Kay kat telefon, dia start menangis. Walaupun diumpan dengan coklat dan ais krim, mulut dia tak habis-habis tanya " mana Ummi? mama Mommy?"
3 December 2013

  • 1221 pagi, buat CTG kali kedua sebelum tidur.
  • 115 pagi siap buat CTG
  • 245pagi Kay tak boleh tidur sebab teringatkan Khadeejah Bella. Pastu Kay order la sandwhich dan juices.
  • 303 pagi makanan yang datang ialah 1 biji telur rebus, 1 keping roti bakar dan 1 cawan teh. Kay tak boleh makan sandwhich sebab orang yang hantar makanan tu cakap, untuk pesakit Doctor Paramjit Kaur Luthra, sudah ada makanan yang telah ditetapkan oleh dia. Untuk pengetahuan, Doc Luthra ialah head of Ob dan Gynea Dept. Muka nya tua dan garang. Bukan Kay yang pilih nak deliver dengan Doc Luthra tapi Doc Jaimala di UniCare yang refer Kay kepada Doc Luthra.
  • 6 pagi, nurse datang untuk ambil blood pressure, suhu badan dan buat CTG lagi.
  • 638pagi, CTG siap dan tablet dah dimasukkan.
  • 640pagi Lau Kong datang.
  • 7pagi lagi satu CTG dibuat.
  • 804pagi CTG siap.
  • 805 dimasukkan edema supaya buang air besar.
  • 822pagi siap buang air besar dan ready untuk masuk ke labor room (LR).
  • 840pagi sudah berada dalam LR
  • 9pagi Doc Luthra masuk dan suruh masukkan ubat untuk increase contration Midwife cakap ambil masa 5-6 jam untuk deliver.
  • 902pagi, Lau Kong pergi ke office sebab ada meeting.
  • 940pagi midwife datang untuk increase the concentration.
  • 1050pagi Doc Luthra datang dan pecahkan air ketuban. Dah buka 2.5 cm.
  • 1140pagi Doc Luthra datang untuk check dan tanya sakit ke tak. Nak pakai epidural ke tak. So Kay pun bersetuju la la nak ambil epidural. Pada mulanya ingat tak nak pakai epidural, tapi tak boleh tahan la..so ambil je la.
  • 1150pagi Doc Shuktila datang untuk epidural.
  • 12 tengahari siap pasang tiub untuk epidural.
  • 1236tengahari Midwife namanya Deepa datang untuk pasang urine tiubdan cek bukaan sudah 4 cm
  • 136tengahari sudah 9cm bukkan. Walid kat toilet dan nak solat Zohor. Tapi lepas ke toilet, Walid singgah kejap ke LR dan memang right timing la sebab Kay dah nak deliver. Rasa macam nak terberak. Doc Luthra tak dapat nak datang sambut sebab ada emergency ceaser. Jadinya Doc Jamalun Nisa yang datang sambut.
  • 155tengahari Ayshah Bella selamat lahir!!Alhamdulillah. Semuanya selamat dan berjalan lancar walaupon pada mulanya Kay macam susah nak push. Bukan hape, Kay lupa cara nak push dengan betul. Lepas tu cuak jugak sebab takut kalau tak dapat push, Doc suruh ceaser pulak. Alhamdulillah ada 2 orang midwife dan Walid kat sebelah. Salah seorang midwife tu naik atak bangku kecil tak tekan perut Kay supaya baby keluar. Senak juga la perut. Tapi apa apapun Kay bersyukur sebab Ayshah Bella lahir Normal Vaginal Delivery (NVD).
  • 430petang Ayshah tidur. 
  • 530petang midwife kata ada private room yang dah kosong. Jadi Kay boleh keluar dari Labor Room dan pindah masuk ke bilik yang selesa.

p/s: penulisan agak kelam kabut sebab Kay tak boleh nak berfikir sangat sebab terkejar-kejar nak jaga Ayshah Bella yang ada kuning sedikit. Besok pagi nak pergi jemur Ayshah kat parking lot.




Sekian terima kasih.


Ni kat lobby sementara tunggu nurse datang untuk bawa Kay masuk bilik. Bawak 1 beg berisi pakaian baby, pakaian Walid dan Khadeejah Bella in case mereka nak tidur dengan Kay.

Dibilik ada disediakan selipar, toilettries macam yang kat hotel tu, dan panties.

Ini lah katil di bilik yang berkongsi 4 orang.



roti bakar, telur rebus dan air teh

yang ini Labor Room.

haa..yang ini private room..ada toilet dalam dia. senang la nak ke tandas. Selesa.

ada kerusi merangkap tempat tidur.

Satu kerusi.

Friday, November 15, 2013

Menghias Bakul Buah khas untuk Kak Rashidah Mahzan

Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Entry kali ni Kay nak kongsikan pengalaman kali pertama Kay buat hiasan bakul buah atau dalam bahasa inggeris, Fruits Basket Decor.
Bukan apa, Kay nak melawat Kak Rashidah yang berada di MedCare lepas solat Jumaat ni. Kak Shidah baru lepas menjalani endoscopic surgery bagi membuang batu batu disekitar kawasan usus.
Akan ada lagi pembedahan yang kedua iaitu untuk membuang batu di hempedu.
Jadi, bila nak melawat orang sakit, Kay nak bawak buah tangan.
Disebabkan Kak Rasidah Mahzan ni istimewa, Kay berhasrat untuk membuat bakul buahan dan menghiasnya khas untuk Kak Shidah.
Kak Shidah ni special sebab Kak Shidah tak kedekut ilmu kalau nak belajar measak dengan dia. Bukan setakat nak belajar memasak, menjahit pun boleh. Dia siao bawak mesin jahit tepi dari Malaysia. Jadi kepada sesiapa yang tak ada mesin jahit tepi, boleh pinjam dia punya. Kay belum lagi nak pinjam sebab tengah pregnat, maka aktiviti menjahit dikurangkan.
Tetapi Kay ada hasrat untuk membeli mesin jahit tepi di Dubbay ni..
Kay tengah tunggu masa yang sesuai untuk membelinya...(Kalau nak beli barang, tak boleh terburu-buru..kena sabar sikit...)
Ok berbalik pasal memasak, Kay ada banyak lagi resipi yang belum belajar dari Kak Shidah..Antaranya Mee Kari, Mee Bandung, Mee Rebus dan sebagainya.

Diharapkan Kak Shidah cepat sembuh..banyak lagi aktiviti kelas memasak dan menjahit yang Kay nak belajar!!! heheh..

So enjoy the pics!!!


Sekian terima kasih.
Buah-buahan Kay keluarkan dari peti sejuk. Kay beli buah di HyperPanda yang terletak di Dubai Festival City. Kami ke sana sebab Lau Kong nak beli papan dan bahan-bahan untuk membuat projek Home Improvement yang seterusnya..Kalau tak, Kay ingat nak pergi ke Carrefour di Mall of Emirates..Sebab Kay ada free voucher bernilai 50 dirham. Valid sampai bulan November ni...

Yang ini pula ialah alas atau tapak untuk Kay susu buah-buahan, Kay beli di ACE Hardware Store.

Alas ni hanya untuk tujuan decoration. Tak boleh masuk microwave dan juga disgwasher.

Antara buah yang Kay beli ialah buah Alphonso Mango..Product of Indonesia. Kay dah try mango Indonesia ni, memang manis.

Yang ini pula buah kiwi, product of New Zealand.

Ni pisang , product of Philiphines

Navel Orange, product of South Africa...Cakap pasal buah oren ni..ada bermacam-macam jenis buah oren ok. Ada Valencia Orange, Navel Orange, Minolas..Sama juga dengan epal..ada Royal Gala, Pink Lady dan sebagainya..Kalau kit anak buat epal pie misalnya, ada jenis jenis epal yang sesuai untuk digunakan..

Yang ni epal merah, product of New Zealand

Yang ini adalah hasil gubahan yang pertama Kay buat..Kay lapiskan dengan kertas yang digumpal-gumpal untuk bagi tinggi. Tapi Lau Kong komen tak cantik dan tak kemas.

Haa..yang ini adalah hasil yang terakhir..Kay gunakan 2 biji epal untuk sendalkan pisang tu. Kemudian Kay tambahkan strawberry, product of U.S.A dan juga pisang kuning yang kecik-kecik tu..rasanya dari India.

Untuk kad ucapan, Kay buatdari kain felt. Kay gunting bentuk burung dan balutkan batang satay engan Scotch tape yang bercorak.

Inilah ahsilnya lepas di balut dengan cling wrap. Teknik membalut  ni kena belajar lagi supaya nampak kemas.

Sunday, November 10, 2013

Minggu ke 35

Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Entry kali ni Kay nak cerita pasal usia kandungan ke 35 nak masuk ke minggu le 36..
Pagi tadi Kay ada temujanji dengan Doc Nisa..Doc Luthra tak ada sebab bercuti mungkin sambut Diwali.
Hari ni ada buat scan ..Alhamdulillah baby membesar mengikut minggu.
Lagi 2 minggu iaitu pada 23 November 2013, Kay akan bertemu lagi dengan Doc Nisa.
Lagi seminggu iaitu 30 November 2013, Kay ada temujanji dengan Doc Luthra.
Kemudian daripada situ, Doc Luthra akan decide untuk induce pada 2 December atau baby akan keluar pada 5 December 2013 (EDD)..
Cost untuk hari ni dalam 400++ dirham..

Entry kali ni tiada gambar..Harap maklum..heheheh

Pengalaman Dubai International Motor Show 2013

Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Entry kali ni Kay nak share pasal Dubai International Motor Show 2013. Pameran in diadakan pada setiap 2 tahun.
Kay tak berapa minat dengan kereta.. Tapi Lau Kong cakap, memandangkan rumah kami dekat, hanya 1 perhetian metro, makanya Kay bersetuju untuk datang ke pameran tersebut.
Lau Kong tambah lagi, mungkin kalau ada pameran sebegini di Malaysia, mungkin akan di buat  di Langkawi (dimana mungkin kami tak dapat datang..).
Kami ke Dubai World Trade Centre dengan menaiki perkhidmatan awam, METRO. Kami bergerak pukul 12 tengahari. Dan pulang ke rumah dalam pukul 430 petang.

Disebabkan pulang lewat, maka kami lunch di Betawi Express di Emirates Tower Metro Station.

Kesimpulannya disini, pada Kay berbaloi la dengan bayaran 55 dirham sebab dapat tengok kereta dari 150 penganjur dan dapat masuk, duduk dan bergambar dengan sesetengah kereta.

Macam kereta Maserati, Porshe, Ferrari, Bugatti tak dapat la ambil gambar sebab kereta tu untuk orang yang memegang pas VIP.

Cerita banyak-banyak tak best, so lets enjoy some pics!!


Sekian terima kasih.
Kertas yang warna kuning tu untuk kita masuk cabutan bertuah. Yang kertas warna merah tu, untuk ditukar kepada pass gelang tangan. Supaya mudah untuk kita keluar masuk dewan pameran. Harga tiket ialah 55 dirham untuk dewasa..

2 khemah dibelakang tu ialah tempat penjualan tiket. Kami beli tiket di dalam METRO yangdijual oleh Zoom.

Di luar ada tempat menguji kenderaan FWD Nissan.

Hyundai merupakan penaja rasmi untuk FIFA World Cup Brazil.

Ok..tak sabar dah nak masuk ke dalam dewan pamera..Panas kat luar..Tapi tak la panas sangat sebab nak masuk winter..

Layan Kahdeejah Bella tengok air pancut...

Di ruangan legar ada juga beberapa kereta yang dipamerkan.

Didalam pun ada tempat untuk membeli tiket.


Kereta polis Dubai. Memandangkan di Dubai ni kita boleh dapati banyak kereta mewah yang laju, makanya polis Dubai juga memerlukan kereta yang laju untuk mengejar pemandu jalanraya yang melanggar undang-undang jalanraya..Yang ini Lamborghini....

Yang ini kereta polis Dubai ..Mercedes. ..Ada juga kereta polis Brabus..

Ok..Kami berjalan dari pintu masuk dan disepanjang ruang legar hingga ke belakang. Kemudian baru kami masuk ke dalam dewan pameran, Hall 8.

Masuk-masuk je kereta Mustang..

Yang ini FJ Cruiser

Motor pun ada juga dipamerkan..

ENOC adalah singkatan bagi Emirates National Oil Company..Kay ada masuk pertandingan apakah nama lubricant (minyak pelincir) yang dihasilkan oleh ENOC. Lepas tu dapat la pen sebatang..

Tayar tanpa angin..By Bridgestone

BUat masa sekarang ni tayar tanpa angin digunakan untuk kenderaan ringan..Pada masa akan datang, mungkin akan ada untuk kenderaan biasa.

Yang ini pula tayar yang 50-60 peratus beratnya kurang dari tayar biasa. Jadi bila tayar kurang berat, maka penggunaan minyak yang efficient. Sekaligus menjaga alam sekitar...

Sebenarnya nak ambil gambar tayar tu..sekali ada orang inter frame pulak...

Ultra Low rolling  resistant tyre. Kesimpulannya Bidgestone sekarang ni tengah membuat penyelidikan untuk menghasilkan tayar yang environmental friendly...
Yang ini Dodge Viper..Bila datang ke pameran ni, Kay belajar la serba sedikit pasal jenama kereta..

Yang ini pula Dodge Challenger..

Jeep..Sengaja kami ambil gambar ni sebab Jeep yang Kay kenali ialah dengan bentuk kotak..hihihi..Tapi Jeep ada juga design yang tak kotak...

Jaguar..

McLaren

Bugatti

Devel Sixteen..Untuk ketahui lebih lanjut, boleh cari di Google..hihi

Antara hasil tangkapan ialah goodies bag, poster kereta, key chain..

Yang paling best ialah beg dari booth Mini Cooper!! Siap ada gambar tu!!..Lau Kong n Lau Po..

Shafeeyyah Bella dan berjalan

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari in Kay nak abadikan perkembangan terbaharu Shafeeyyah Bella yang kini berusia 1 tahun 3 bulan. D...