Tuesday, August 22, 2017

Happy 40th birthday husband!

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Apa khabar semua?
Harap sihat sihat sahaja..
Entry kali ini Kay nak abadikan serba sedikit sambutan hari lahir Lau Kong yang ke empat puluh.
Cerita banyak banyak tak best.
So let's enjoy some pixx!!

Sekian, terima kasih.

Ada jambangan bunga mawar pink.Warna merah takde..Kalau tak, memang dah pilih warna merah.
Saje je bagi bunga..sebab macam best..hahaha..posing dengan Spider-man..
Beli pada 21/8 di Ghee Ann Florist area Yu Lan Plaza. Kenapa di area Yu Lan Plaza? Sebab Kay ke Imigresen bagi urusan permohonan kerakyatan Sarawak.
Hurm..belum selesai lagi urusan sebab perlu ke Mahkamah (Commisionor of Oath)

Ini nak tunjuk, DIY shelf by Lau Kong

Kay belanja staff Lau Kong take away Pizza Hut. Regular size (Beef pepperoni, chicken pepperoni, cheesy cheese dan Hawaiian Chicken). Kay call dahulu dalam pukul 9 pagi untuk tempahan, dalam pukul 1040 pagi Kay pick up.

Haa..ada gores dan menang. Kay dapat 4 kad, hadiah nya ialah 2 mushroom soup, garlic bread and ice cream dessert. Boleh redeem pada next purchase. MESTI bawak resit.

Kalau birthday, mesti la ada cake kan? Kay fikir, nak beli kek di kedai mana..
Habibi ke, Ma Baker ke..Last last pilih Secret Recipe..sebabnya satu jalan ke office Lau Kong.
Lepas tu, Kay pilih kek yang plain atas nya sebab nak tulis ucapan.

Dalam pukul 1115am, dah sampai di office and ready to picked by his staff.

Kay beli juga untuk sekolah agama Khadeejah. Makan bersama kawan kawan.

Sunday, August 20, 2017

Ayshah Bella dan aktiviti mewarna

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Entry kali ini Kay nak abadikan hasil tangan Ayshah Bella.
Cerita banyak banyak tak best.
So lets enjoy some pixx.

Sekian, terima kasih.

Kay bantu juga. Sambil ajar menggunakan 2 warna. Cokelat gelap dan colekat cair. Lepas siap Warna, gunakan air pula..(pwnsil warna Luna,)

ini Kay ajar untuk warna kan semua termasuk background

Yang ini ada kisahnya..Alkisah, Atok Bell cakap "it is a BIRD".
Ayshah Bella"Bukan!!OWL!!"
Heheheh

Friday, August 18, 2017

Khadeejah Bella dan sekolah agama

Assalamualaikum dan salam sejahtera,
Entry kali ini Kay nak kongsikan perkembangan pelajaran Khadeejah Bella.
Alhamdulillah Ustazah beritahu yang Khadeejah semakin menonjol di dalam kelas agama.
Kay pun tanya la..apa yang menonjolnya..
Ustazah cakap, Khadeejah boleh jawab soalan yang diberikan.
Contohnya huruf dalam bahasa Arab, bila di terbalik kan, dia boleh jawab.
Ustazah ingat Kay ajar dirumah...
hurm takde maknanya..Kat rumah, cuma buat kerja rumah sahaja.
kalau nak study, tunggu nak exam baru study..hehehe...
Kat umah, masa untuk berehat.
Apa apapun Alhamdulillah..
Gembira hati Kay mendengar nya.
Semoga Khadeejah Bella terus berjaya dunia dan akhirat.

Sekian, terima kasih.

Saturday, August 5, 2017

Happy 9th Wedding Aniversary

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Entry ni tujuannya untuk mengabdikan momen ulangtahun perkahwinan Kay yang mencecah 9 tahun.
Alhamdulillah dikurniakan 3 orang puteri yang sihat dan cantik.
Cerita banyak-banyak tak best.
So lets enjoy some pixx.

Sekian, terima kasih.

ini bukan nak menunjuk. ini untuk mengabdikan hadiah yang diterima sempena harijadi (7 Julai) dan ulangtahun perkahwinan (1 Ogos). Kalau tak tulis momen ni, karang hilang ingatan pula..heheh..
Alkisah..Kay ada baca blog dan kebetulan ada seorang artis (Neelofa) sedang berada di Los Angeles bagi acara Swarovski. Tidak terbayangkan yang Kay akan menerima hadiah bangle Swarovski...heheh..Apa apa pun, Alhamdulillah..
Indeed, my husband do has a great taste..
Last but not least, long live my husband and may Allah Bless you. Ameen.



kasut pilihan Walid untuk Bella

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
selamat berhujung minggu.
Entry kali ini Kay nak kongsikan pasal kasut Bella.
Cerita banyak banyak tak best.
so lets enjoy sone pixx!!

Sekian,terima kasih.

ini lah kasutnya. Kay dah nak buang sebab dah koyak rabak. Alkisah, kasut ini di beli di Beijing masa Walid outstation. Design nya ialah Cartier. Walid belikan untuk Khadeejah. Alhamdulillah sempat juga Ayshah Bella pakai. Bow dah uzur dan nak buang. Sebelum masuk tong sampah, Kay nak abadikan kasut ini yang mendapat pujian dari Guru Besar Ayshah Bella. dia cakap cantik kasut ni dan bagus taste Walid. Sesungguhnya, Walid memang mantopp tatste nya berbanding dengan taste Kay..hahaha

Shafeeyyah Bella dan berjalan

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari in Kay nak abadikan perkembangan terbaharu Shafeeyyah Bella yang kini berusia 1 tahun 3 bulan. D...